ANKARA GEZİSİ

11 Aralık 2021 tarihinde Öğrenci Konseyi Başkanlığımızca Tarih Bölümümüzden Doç. Dr. Yenal Ünal ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tolan hocalarımızın rehberliğinde Anıtkabir'e ve Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkı'na, 48 öğrenci arkadaşımızın katıldığı kapsamlı bir gezi düzenlenmiştir. İlk ziyaret rotamız olarak tespit edilen Anıtkabir'e Aslanlı Yoldan giriş yapılmıştır. Oğuzlara mensup yirmi dört Oğuz Boyunu temsilen dikilen aslan heykelleri ve duruş pozisyonları hakkında Doç. Dr. Ünal, genel bilgileri öğrencilerimizle paylaşmıştır. Akabinde kafile halinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarı ziyaret edilmiştir. Anıtkabir gezisinin üçüncü aşamasında Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi gezilmiştir. Müze içinde Doç. Dr. Yenal Ünal Hocamız, Birinci Dünya Savaşı ve Milli Mücadele ile müzenin konsepti arasındaki ilişkiyi analiz eden on dakikalık bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirilmiştir. Akabinde müzenin bütün bölümleri detaylı bir biçimde gezilmiştir. Anıtkabir gezisinin son safhasında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabri ziyaret edilmiştir. Öğrenci Konseyi Başkanlığımızın Ankara gezisinin ikinci safhası Etimesgut'ta bulunan Türk Tarih Müzesi ve Parkı'na gerçekleştirilmiştir. Müzede, müze müdür yardımcısı Sn. Cihangir Yıldırım tarafından karşılandıktan ve müze ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapmasından sonra, deneyimli iki rehber eşliğinde detaylı bir şekilde gezilmiş, tarihi bilgiler görsel unsurlarla da beslenerek Türk Tarihi ilişkin bilgiler pekiştirilmeye çalışılmıştır.
Bu gezimizi gerçekleştirmemizde bizlere destek olan Bartın Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Orhan Uzun’ave bizlere rehberlik eden Doç. Dr. Yenal Ünal ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tokan’a, Müze gezimizde bizlere destek olan Bartın Ülkü Ocakları İl Başkanı Sn. Duran Iğıl’a teşekkürlerimizi sunarız.